Top

HOME
Beeldend kunstenaar INGEBORG STEENHORST (1973) creëert een delicate mix van kostuumontwerp, fotografie en  beeldende kunst. Ze gebruikt deze disciplines naast elkaar en in directe samenhang met elkaar. Binnen haar kunst werkt ze met mode/kostuumontwerp, textielkunst, fotografie, tekenen, schilderen, collage- en assamblage technieken en grafische vormgeving. Dit resulteert in kunst- en designproducten, collecties, projecten, exposities en uitvoeringen die een eigen verhalende wereld creëren.

Al van jongs af aan heeft Ingeborg de drang om te creëren, te activeren en te verbinden. Ze is zeer toegewijd aan 't helpen en zorgen voor natuur, mens en dier. Met implementatie van symboliek, raakt ze in haar werk verschillende thema's aan zoals  milieuproblematiek, introspectie en globalisering. Vanuit milieubewustzijn creeërt ze o.a. duurzaam gemaakte kostuumontwerpen en draagbare kunst waarin hergebruik van bestaande 'afval' materialen een vaste plaats inneemt. 

KUNST MET EEN GEWETEN

In haar atelier te 's-Hertogenbosch (NL) maakt Ingeborg Steenhorst kunst en design met een geweten.
Voor het creëren van haar modekunst past ze ondermeer hergebruik toe van hoogwaardige vintage stoffen, kleding en sieraden en werkt ze met onverwachte materialen zoals recycled 'thrash' materialen   en vonsten uit de natuur of van de straat. Voor de realisatie van haar kostuumontwerpen combineert ze duurzame upcycling-technieken met traditioneel maatwerk.


 
FOTOGRAFISCHE KUNST

Naast kostuumontwerp vormen fotografie, tekenen en schilderen een evengrote passie voor Ingeborg Steenhorst. Door haar brede achtergrond als grafisch vormgever, beeldend kunstenaar en kostuumontwerper heeft ze geheel zelf een persoonlijke stijl ontwikkeld. In haar portfolio zijn natuur, architectuur, mode en portretten prominente onderwerpen. Ingeborg gebruikt haar kostuumontwerpen in haar fotografie en verwerkt haar foto's m.b.v. zeef- en textieldruktechnieken op hun beurt weer in haar mode creaties. 

Naast vrij werk verzorgt Ingeborg op aanvraag ook fotografie voor particulieren, bands, artiesten, organisaties en bedrijven.

WEARABLE ART


Ingeborg's 'Wearable Art' wordt vervaardigd met artisticiteit. Haar creaties onderscheiden zich door hun vakmanschap, sterke kleurcompositie en rijke details. De natuur met al haar vormen, kleuren, patronen en structuren is een belangrijke bron van  inspiratie voor de kunstenaar. Haar autonome collectie bestaat uit in het oogspringende outfits, accessoires en (hoofd)sieraden. Ieder ontwerp is elegant en delicaat, handgemaakt gedurende dagen, weken of zelfs maanden en rijk aan details, lagen en 'verborgen' verhalen.

Naast de autonome creaties maakt Ingeborg in haar  eigen stijl tevens kostuumontwerpen in opdracht.

CEREMONIEEL DESIGN

Haar feestelijke en verhalende ontwerpstijl leent zich ook perfect voor ceremoniele gelegenheden als bijvoorbeeld trouwerijen of rode loper momenten. Al diverse bruidsparen hebben hun uitdossing door Ingeborg laten verzorgen. Naast traditioneel wit werkt Ingeborg vooral graag met kleuren en thema's in ceremoniële designs.

Ontdek haar feestelijke ontwerpen
BLIKVANGERS

Sinds de oprichting van haar atelier in 2006 heeft Ingeborg Steenhorst tal van kostuum en styling ontwerpen mogen verzorgen voor internationale artiesten, bands en theaterproducties. Haar in het oogspringende kostuumontwerpen zijn altijd eenmalig en op-maat handgemaakt wat haar klanten kwaliteit en exclusiviteit garandeert.

Onder haar klanten bevinden zich artiesten als:
Floor Jansen van Nightwish, Anneke van Giersbergen, Simone Simons & Epica, Lacina Coil, Aerialart.de en rock opera producties en  meer
WORKSHOPS & MASTERCLASSES

Met regelmaat organiseert Ingeborg workshops & masterclasses in haar atelier te 's-Hertogenbosch. Soms voorafgaand met een ontspannende natuurwandeling om inspiratie en materiaal te verzamelen.

Wil je graag op de hoogte te blijven van Ingeborg haar workshop &  masterclass activiteiten?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.
ATELIER SESSIONS

Om de maand
op de zondagmiddag, nodigt Ingeborg vrienden en collega's binnen de muziek-, kunst- en design wereld uit om in haar atelier samen te komen voor het realiseren van een inspirerende ATELIER SESSION.

Elke sessie resulteert in een intieme live-samenwerking met als vaste onderdelen een (semi)akoestisch optreden, gast-exposities en 'inspirational talks'. Per sessie kunnen maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn, daarom is reserveren noodzakelijk.

B
ekijk HIER het sessieprogramma.Wil je graag op de hoogte te blijven van
Ingeborg haar activiteiten en collecties?
Fotografie:
Ingeborg Steenhorst
Tim Tronckoe
Wendy Steemans
Andrea Beckers
Kitty van de Waart