Couture Collectie
(Lookbook foto's: Tim Tronckoe)

 

"Ambacht, duurzaamheid, verfijning en authenticiteit zijn waarden die duidelijk terug te zien zijn in mijn modecreaties. Alle stukken worden met de hand gemaakt in mijn eigen atelier en zijn one of a kind." 

 

Duurzame upcycled outfit designs

Waar ik vroeger outfits volledig from scratch ontwierp en vervaardigde, gaat mijn voorkeur tegenwoordig uit naar het creëren van zogenaamde ‘upcycled' designs. Uit milieubewust oogpunt maar ook door een bepaalde meerwaarde die het de stukken geeft. Upcycling design is een vorm van recycling waarbij een bestaand (vaak vintage) hoogwaardig kledingstuk (of een onderdeel daarvan) een volstrekt unieke en authentieke uitstraling verkrijgt door er aanpassingen en bewerkingen op los te laten. Niet alleen draag ik zo mijn steentje bij aan vermindering van textieloverschot en milieuvervuiling, het is ook gewoon heel tof om zeldzaam, mooi doorleefd materiaal te hergebruiken. 

 

 

Modeaccessoires en textielsieraden

Naast outfits vind ik het ook geweldig leuk om unieke modeaccessoires en textielsieraden te creëren. Feestelijk, glamoureus, romantisch, bohemian, stoer of juist fantasievol en theatraal. Het kan en mag van mij allemaal. Het leven is te kort om saai te doen. Als beeldend kunstenaar ben ik geen hoedenmodiste. Bij mij vind je geen hoed van een mal. Zoek je echter draagbare kunstwerkjes in de vorm van een extravagante of stijlvolle hoofdtooi, een met zorg ontworpen diadeem of een knallende corsage ? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! 

 

 

 

Mijn collectie bestaat uit:

  • Elegante, fantasierijke en stoere outfits met o.a. handgeschilderde details, artistieke zeefdrukprints, borduursels en versieringen

  • Hoeden (fascinator), theatrale hoofdtooien, sierlijke haarcorsages en diademen

  • Accessoires voor hals, schouder, pols, arm en been

  • Theatrale kostuums en maskers

  • Sieraden: 'statement' sieraden op basis van textiel, kralen, veren, schelpen en recycled materiaal

  • Corsages voor trouwerijen en andere feestelijke gelegenheden

 

Mijn ontwerpen dragen?

Mijn modecreaties zijn voorlopig exclusief verkrijgbaar via mijn artist shop.


Interesse in een custom design?

Lees hier meer over mijn custom design service.

 

 

INGEBORG STEENHORST FASHION SHOWS

 

 


 

© 2021 - 2023 Ingeborg Steenhorst Beeldende Kunst & Fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel