Mijn verhaal

 

Jong geleerd

Al jong was ik altijd bezig met tekenen, schilderen en 'dingen' maken van textiel, kralen en allerhande (natuurlijke) materialen. Mijn carrière startte echter op een heel ander vlak: de zorg. Ook begrijpelijk. Want zorgen en vriendelijk zijn voor anderen zit in mij geworteld. Maar uiteindelijk kroop het bloed toch richting de kunst. En begon ik aan opleidingen in modeontwerp en grafisch design. 

Ontwikkeling - grafisch, kostuum, grime, fotografie

In de jaren negentig startte ik als freelancer met het ontwerpen van logo's, artwork en backdrops voor bands en artiesten. Gaandeweg maakte de grafische vormgeving plaats voor kostuumdesign: het ontwerpen en vervaardigen van outfits, hoeden, sieraden en accessoires voor uiteenlopende individuen en gelegenheden. Van hoedendesign voor prominente politici en het compleet stylen van muzikanten tot het ontwerp van eye catching outfits, theatrale kostuums en accessoires voor artiesten en podiumproducties.

 

"Als veelzijdig kunstenaar zijnde, is het gebruik van één techniek of discipline voor mij te eenzijdig, daarom combineer en mix ik graag verschillende disciplines en technieken."

 

Omdat ik ook graag mooie en bijzondere dingen die ik zie vastleg, ontwikkelde ik mezelf op het gebied van natuur- en portretfotografie. In 2021  voltooide ik de basisopleiding van de fotovakschool te Eindhoven. Nu creëer ik, naast landschap- en natuurfotografie (iets wat ik al langer deed) ook surrealistische artistieke portretten waarin mijn kostuumontwerpen een prominente rol spelen. Ook experimenteer ik met bodypainting en maak ik handgeschilderde en gedecoreerde wandkleden die fungeren als sfeervolle achtergronden voor de portretten. Op zichzelf zijn het unieke textielkunstwerken. Naast mijn beroep als beeldend kunstenaar en fotograaf werk ik ook nog steeds parttime als verzorgende IG in de thuiszorg. 

Vrije tijd?

Je zou het niet denken, maar vrije tijd heb ik ook nog ;-) Daarin dwaal ik graag door musea en bezoek ik kastelen. Verder verlies ik mij graag in een boek, film of een goed stuk muziek. Ik houd van paardrijden, dieren en lange  wandelingen in, natuurlijk: de natuur!

 

 


 

© 2021 - 2023 Ingeborg Steenhorst Beeldende Kunst & Fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel