"Als veelzijdig kunstenaar zijnde, is het gebruik van één techniek of discipline voor mij te eenzijdig, daarom combineer en mix ik graag verschillende disciplines en technieken."


Kunst en design maken is voor mij een manier om mijzelf zowel emotioneel als creatief uit te drukken en als ik daarmee ook iets voor anderen kan betekenen is dat de kers op de taart. Mijn werk komt vaak voort uit een bepaald idee of gevoel ondergedompeld in surrealisme en symboliek. Naast etnische en historische kunst en cultuur, haal ik veel inspiratie uit de natuur. Natuurelementen, intense kleuren, rijke details en mystieke sferen spelen een belangrijke rol in mijn werk. Tîjdens het conceptualiseren, maken en bewerken, vergeet ik tijd en plaats en reis ik af naar een innerlijke wereld vol creativiteit en fantasie. Veelal streef ik naar esthetiek waardoor mijn werk schoonheid, rust en verfijning uitstraalt. Soms heb ik echter ook de behoefte om te reflecteren op donkere, meer duistere kanten van het leven en de menselijke geest. Dit vertaalt zich dan in mijn keuze voor specifieke conceptuele thema´s, kleuren en materiaalgebruik.

 

Wat kan ik je bieden:

 

  • FINE ART PORTRET FOTOGRAFIE

  • FOTOGRAFISCH ARTWORK VOOR CD / VINYL / BOEK

  • FASHION DESIGN & STYLING

  • BLOEMSIERKUNST

  • MUURKUNST VOOR THUIS, KANTOOR OF SPREEKKAMER


Voor een fotoshoot, fotokunstwerk, fashion design of stylingproject op aanvraag mag je altijd contact met mij opnemen.

 

 

Mijn verhaal

Ik ben Ingeborg Steenhorst, beeldend kunstenaar en fotograaf. Mijn liefhebberijen zijn musea en kastelen bezoeken, boeken lezen, muziek luisteren, films, paardrijden, dieren en wandelen in de natuur. Naast mijn beroep als beeldend kunstenaar en fotograaf werk ik ook nog parttime als verzorgende IG in de thuiszorg.

Al op jonge leeftijd hield ik mij bezig met tekenen, schilderen en 'dingen' maken uit textiel, kralen en allerhande natuurlijke en onnatuurlijke materialen. Naast etnische en historische kunst en cultuur haal ik veel inspiratie uit de natuur. Net als de natuur zelf is mijn werk veelzijdig en bevat het een rijk scala aan kleuren, sferen en details. Na het afronden van opleidingen in zowel de zorg, modeontwerp als grafisch design  ben ik in de jaren negentig als freelancer begonnen met het ontwerpen van logo's, artworks en backdrops voor bands en artiesten. Doordat ik echter ook kostuumontwerp begon te beoefenen sinds de jaren 2000, maakte de grafsiche vormgeving plaats voor  het ontwerpen en vervaardigen van outfits, hoeden, sieraden en accessoires voor uiteemlopende individuen, prinsjesdag tot aan het compleet stylen van artiesten en ontwerpen van theatrale kostuums en accessoires voor podium producties.

Omdat ik echter ook graag fotografeer ben ik mijzelf ook verder gaan ontwikkelen op het gebied van natuur en portretfotografie. In 2021 heb ik de basisopleiding van de fotovakschool te Eindhoven voltooid. Sindsdien creëer ik naast natuurfotografie (iets wat ik al langer deed) nu ook surrealistische fine art portretten waarin mijn kostuumontwerpen vaak een prominente rol spelen. Tevens ben ik aan het experimenteren met bodypainting en creëer ik handgeschilderde en gedecoreerde wandkleden die fungeren als sfeervolle achtergronden voor de portretten. Op zichzelf vormen deze wandkleden echter ook unieke textiel-kunstwerken.

Duurzaam creëren

Betrokken bij de natuur en het milieu, creëer ik vooral duurzaam door hergebruik van textiel en materialen en een combinatie van up- en recyclingtechnieken met traditioneel handwerk. Bij voorkeur werk ik met vintage textiel, vintage kleding- en sieradenonderdelen, natuurlijke en gerecyclede materialen en gevonden of geschonken 'schatten'. Op deze wijze maak ik onder meer artistieke outfits, theaterkostuums, hoofdtooien, maskers, accessoires, textielsieraden, schoeisel, decoratieve objecten en wandkleden. Het vervaardigen kan dagen, weken en soms zelfs maanden duren en resulteert in creaties vol details, laagjes en 'verborgen' verhalen.


 

 


 

© 2021 - 2022 Ingeborg Steenhorst Beeldende Kunst & Fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel