Top

Home/nl
Kostuumontwerper Ingeborg Steenhorst (1973) maakt een delicate mix van couture kostuums, accessoires, sieraden en textielkunst.

Haar couture creaties zijn elegant en delicaat, volledig handgemaakt gedurende dagen, weken of zelfs maanden. Haar ontwerpen zijn rijk aan details, texturen, lagen en 'verborgen' verhalen.
Voor het maken van haar creaties gebruikt Ingeborg een combinatie van mode- en kostuumontwerp, fotografie kunst, teken-, schilder- en assemblage-technieken. De natuur in al haar vormen, kleuren, patronen en structuren is een belangrijke inspiratiebron voor Ingeborg. Ze is zeer begaan met het milieu en creëert daarom alleen unieke stukken waarin symboliek en hergebruik van vintage-, rest- en afvalmaterailen een vaste plaats innemen.

CEREMONIEEL DESIGN

Haar feestelijke en verhalende stijl leent zich perfect voor ceremoniele gelegenheden zoals trouwerijen, gala's rode loper-momenten en Prinsjesdag.
Naast traditioneel wit werkt Ingeborg graag met kleuren en thema's binnen ceremoniële ontwerpen.

Ontdek haar feestelijke ontwerpen
KOSTUUM & STYLING
Sinds de oprichting van haar atelier in 2006 heeft Ingeborg Steenhorst tal van kostuum- en stylingontwerpen mogen verzorgen voor publieke figuren, internationale artiesten en theaterproducties. Haar in het oogspringende ontwerpen zijn altijd eenmalig en worden op-maat handgemaakt om kwaliteit en exclusiviteit te garanderen.

Onder haar klanten bevinden zich bekende artiesten als:
Floor Jansen (Nightwish), Anneke van Giersbergen, Simone Simons & Epica, Cristine Scabbia en Lacina Coil en vele anderen.
MET GEWETEN KUNST MAKEN

Voor de realisatie van haar ontwerpen combineert Ingeborg traditioneel couture ambacht met duurzame recycle- en  upcycling designtechnieken waarbij intensief  hergebruik wordt toegepast van bestaande vintage textiel, vintage kleding- en sieraadonderdelen tot 'schatten' uit de vrije natuur of van de straat.
Wil je graag op de hoogte te blijven van
Ingeborg's textiel kunstactiviteiten, projecten, exposities en collecties?

Fotografie:
Ingeborg Steenhorst
Tim Tronckoe
Wendy Steemans
Andrea Beckers
Kitty van de Waa
rt