Top

Home/nl

Beeldend kunstenaar INGEBORG STEENHORST (1973) creëert een delicate mix van 
kostuumontwerp, fotografie en  beeldende kunst. Ze gebruikt deze disciplines naast elkaar en in directe samenhang met elkaar. Binnen haar kunst werkt ze met mode/kostuumontwerp, textielkunst, fotografie, tekenen, schilderen, collage- en assamblage technieken en grafische vormgeving. Dit resulteert in kunst- en designproducten, collecties, projecten, exposities en uitvoeringen die een eigen verhalende wereld creëren.


Al van jongs af aan heeft Ingeborg de drang om te creëren, te activeren en te verbinden. Ze is zeer toegewijd aan 't helpen en zorgen voor natuur, mens en dier. Met implementatie van symboliek, raakt ze in haar werk verschillende thema's aan zoals  milieuproblematiek, introspectie en globalisering. Vanuit milieubewustzijn creeërt ze o.a. duurzaam gemaakte kostuumontwerpen en draagbare kunst waarin hergebruik van bestaande 'afval' materialen een vaste plaats inneemt. DRAAGBARE KUNST

Ingeborg vervaardigd creaties die zich onderscheiden door vakmanschap, sterke kleurcompositie en rijke details. De natuur met al haar vormen, kleuren, patronen en structuren is een belangrijke bron van  inspiratie voor haar. Ingeborg's autonome collectie bestaat uit in het oogspringende outfits, accessoires en textielsieraden. Ieder ontwerp is elegant, one-of-a-kind, handgemaakt gedurende dagen, weken of zelfs maanden en rijk aan delicate details en 'verborgen' verhalen.

Naast haar autonome werk maakt Ingeborg in haar  eigen stijl tevens ontwerpen in opdracht.
BEELDENDE KUNST

Als veelzijdig beeldend kunstenaar maakt Ingeborg Steenhorst gebruik van ondermeer fotografie, schilderen, tekenen en grafische vormgeving om atmosferische beelden te creëren waarmee ze de kijker wil bevragen, inspireren, verrassen en raken.

Ze betrekt ook haar kostuumontwerpen in haar fotografische werk, beschilderd haar kledingontwerpen met de hand en past met behulp van zeefdruk- en textieldruktechniek, haar fotografische kunst toe op zowel couture creaties als ook op t-shirts en tassen.

BLIKVANGERS

Sinds de oprichting van haar atelier in 2006 heeft Ingeborg Steenhorst tal van kostuum- en styling ontwerpen mogen verzorgen voor internationale artiesten en theaterproducties. Haar in het oogspringende kostuumontwerpen zijn altijd eenmalig en op-maat handgemaakt wat haar klanten kwaliteit en exclusiviteit garandeert.

Onder haar klanten bevinden zich o.a.:
Floor Jansen (Nightwish), Anneke van Giersbergen, Simone Simons & Epica, Cristine Scabbia en Lacina Coil, diverse theater producties en vele anderen.
CEREMONIEEL DESIGN

Haar feestelijke en verhalende ontwerpstijl leent zich ook perfect voor ceremoniele gelegenheden als bijvoorbeeld trouwerijen of rode loper momenten. Al diverse bruidsparen hebben hun uitdossing door Ingeborg laten verzorgen. Naast traditioneel wit werkt Ingeborg vooral graag met kleuren en thema's in ceremoniële designs.

Ontdek haar feestelijke ontwerpen
NAAR EER EN GEWETEN

In haar atelier te 's-Hertogenbosch (NL) maakt Ingeborg Steenhorst kunst en design met een geweten. Voor de realisatie van haar kostuumontwerpen combineert ze traditioneel maatwerk met duurzame recycling en  upcycling-technieken waarbij hergebruik plaats vind van bestaande vintage textiel en kledingonderdelen, oude   sieraadonderdelen, onverwachte 'thrash' materialen   tot vonsten uit de natuur of van de straat.


WORKSHOPS & MASTERCLASSES

Met regelmaat organiseert Ingeborg workshops & masterclasses in haar atelier te 's-Hertogenbosch. Soms voorafgaand met een ontspannende natuurwandeling om inspiratie en materiaal te verzamelen.

Wil je graag op de hoogte te blijven van Ingeborg haar workshop &  masterclass activiteiten?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.ATELIER SESSIONS

Om de maand
op de zondagmiddag, nodigt Ingeborg vrienden en collega's binnen de muziek-, kunst- en design wereld uit om in haar atelier samen te komen voor het realiseren van een inspirerende ATELIER SESSION.

Elke sessie resulteert in een intieme live-samenwerking met als vaste onderdelen een (semi)akoestisch optreden, gast-exposities en 'inspirational talks'. Per sessie kunnen maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn, daarom is reserveren noodzakelijk. 

B
ekijk HIER het sessieprogramma.
Wil je graag op de hoogte te blijven van
Ingeborg's activiteiten en collecties?Fotografie:
Ingeborg Steenhorst
Tim Tronckoe
Wendy Steemans
Andrea Beckers
Kitty van de Waa
rt